Veszteségbe fordultak az amerikai indexek

Veszteségbe fordultak a vezető amerikai tőzsdemutatók, mert az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke nem utalt monetáris enyhítésre a szenátusi bankbizottság keddi meghallgatásán.
MTI-Eco, 2012. július 17. kedd, 17:39
Fotó: Napi.hu

Ben Bernanke elmondta: lassul az amerikai gazdaság növekedése, ezért a Fed kész további lépéseket tenni, ha nem javulnak a feltételek. Az elnök mindazonáltal még csak célzást sem tett arra, hogy mik lennének ezek a lépések. A piacok azt várták, hogy a Fed vezetője monetáris lazítást helyez kilátásba.

A befektetők csalódottsága miatt a vezető amerikai tőzsdemutatók veszteségbe fordultak. Az indexek még fél százalék körüli emelkedéssel indították a keddi kereskedést, másfél órával rá azonban a Nasdaq 0,65 százalék, a DJIA index 0,50 százalék, a S&P mutató 0,43 százalék mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK