A Footsie 0,9 százalékkal 6058,70, a CAC-40 0,7 százalékkal 5385,03, a DAX 1,0 százalékkal 6534,57 pontra esett. Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyekkel foglalkozó biztosa szerint a globális pénzpiacokat érintő mostani ingadozások technikai okokra vezethetők vissza, azok nem tekinthetők a gazdasági fundamentumok gyengesége jelének. Almunia az MTI beszámolója szerint hozzátette: a piaci zavarok nem ártanak az Európai Uniónak, amelyet - szemben más régiókkal- megvéd az egységes deviza, az euró. A Morgan Stanley stratégái mindenesetre közölték: ügyfeleiknek ebben a helyzetben gyógyszeripari részvények vételét és technológiai papírok eladását javasolták, de az első félévben leginkább készpénz tartása ajánlott. Londonban nagyot estek a British Airways papírjai, a légitársaságra nézve ugyanis hátrányokat, pontosabban erősebb versenyhelyzetet tartogat az EU és az USA közötti ún. nyitott égbolt megállapodás tervezete.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!