A DJIA-30 index 0,01 százalék, a S&P-500 index 0,02 százalék, a Nasdaq Composite index 0,01 százalék csökkenéssel kezdett.

A piacok a Fed monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság legutóbbi kamatdöntő ülésének a jegyzőkönyvére várnak. A jegyzőkönyvet európai idő szerint este nyolc órakor teszik közzé.

A Fed a szeptember 19-20-i ülésen nem változtatott az alapkamaton, de jelezte, hogy egy kamatemelésre az idén még nagy valószínűség szerint sor fog kerülni, valamint hogy megtette az első lépéseket gazdaságösztönző mennyiségi monetáris intézkedéseinek fokozatos kivezetése felé. A tőzsdei befektetők ennek részleteiről remélnek pontosabb információkhoz jutni a jegyzőkönyvből.

Az olaj ára emelkedett kissé szerdán, már a harmadik egymást követő napon. A Brent az amerikai kereskedés kezdetekor 0,16 százalékkal állt magasabban 56,70 dolláron hordónként, a WTI pedig 0,27 százalékkal magasabban 51,06 dolláron.

Az arany ára a határidős piacon 0,06 százalékkal 1293,00 dollárra csökkent unciánként.

A dollár gyengült, az eurót 0,35 százalékkal jegyezték erősebben 1,1849 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!