New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,44 százalék, az S&P-500 index 0,62 százalék, a Nasdaq Composite index 0,45 százalék veszteséget mutatott.

Januárban a piaci várakozásoknál nagyobb mértékben nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban: havi bázison 0,5 százalékos volt az infláció a decemberi 0,2 százalék után. Az egy évvel korábbihoz képest januárban 2,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. A piac havi bázison 0,3 százalékos, éves bázison 1,9 százalékos inflációt várt januárra.

A kiskereskedelmi forgalom ugyanakkor az előző havihoz képest 0,3 százalékkal, 11 hónapja a legnagyobb mértékben csökkent januárban a decemberi változatlan forgalom után, szemben a várt 0,2 százalékos növekedéssel.

Az olaj ára csökkent, az amerikai piaci kezdéskor a WTI nyersolaj ára 1,30 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 58,42 dolláron, a Brent ára pedig 0,94 százalékkal 62,13 dollárra csökkent.

Az arany ára alig változott, 0,08 százalékkal unciánként 1331,50 dollárra emelkedett a határidős piacon legközelebbi szállításra.

A dollár erősödött, az eurót 0,37 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2306 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!