New Yorkban a DJIA-30 index 0,81 százalék, az S&P-500 index 0,73 százalék, a Nasdaq Composite index 0,75 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Hétfőn az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartottak.

A befektetői hangulat romlását, így az árfolyamindexek keddi esését az idézte elő, hogy a hét végén, a hónap első napján léptek életbe az egymás termékeire kölcsönösen kivetett megemelt importvámok az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelemben.

A kínai kereskedelmi kapcsolatokban erősen érintett vállalatok, félvezető-ipari és gépipari cégek, így az Nvidia, a Skyworks Solutions, a Boeing és a Caterpillar részvényei egy százalék körüli árfolyamveszteséget szenvedtek el a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban.

Általában is terhet ró a tőzsdei befektetői hangulatra világszerte a Brexit körüli bizonytalanság. Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai árfolyamindexek is veszteségben jártak.

Az olajár a kereskedelmi feszültség erősödése függvényében csökkent. Az amerikai kereskedés kezdetén a Brent nyersolaj 2,11 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 57,42 dolláron, a WTI ára pedig 3,25 százalékkal 53,31 dollárra csökkent.

Az eurót 0,20 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0944 dolláron, az arany spot ára 0,40 százalékkal unciánként 1535,34 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!