Az éves számokat tekintve is hasonló a helyzet. A korábbi 32 millió eurós árbevétel mintegy 10 százalékkal csökkent, míg a korábbi 4 millió eurós üzemi eredmény 3,5 millió eurós veszteségbe fordult. A céget ráadásul - mivel nem minden leányvállalata veszteséges - még adófizetési kötelezettség is terheli, így a teljes 2001-es veszteség meghaladta a 4 millió eurót. A számok azt mutatják cég új fejlesztései (létesítménygazdálkodási rendszerek, GDL-technológia) a vártnál lassabban térülnek meg, azok költségét egyelőre nem tudja kompenzálni az ArchiCad értékesítéséből származó bevétel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!