Veszteséges kezdés New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.
MTI-Eco, 2013. október 15. kedd, 16:10
Fotó: Napi.hu

A kereskedés kezdetén New Yorkban a DJIA 30 index 0,21 százalék, az S&P 500 index 0,23 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,05 százalék esést mutatott.

Októberben New York állam feldolgozóipari termelésének növekedési üteme május óta a legalacsonyabb, az elemzői várakozásoktól lényegesen elmaradó értéket ért el.

Az indexek nyitáskori eredményéhez a feldolgozóipari adat mellett vállalati eredménybeszámolók is hozzájárultak, így például a Citibank negyedéves nyereségének csökkenése.

Kedden kilenc jelentős, az S&P 500 index piaci tőkeértékének 5,1 százalékát képviselő nagyvállalat teszi közzé a kereskedés ideje alatt harmadik negyedéves eredményét.

Hétfőn az indexek a washingtoni politikai patthelyzetet feloldó adósságplafon-megállapodás reményében nyereséggel zártak: a DJIA 0,42, az S&P 0,41, a Nasdaq Composite pedig 0,62 százalékkal emelkedett. Az S&P 500 index hétfőn már sorban a negyedik egymást követő napot zárta nyereséggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK