Adózás után 5,7 milliárd forintos számviteli veszteséggel zárhatta az első negyedévet az OTP Bankcsoport - derül ki a bank által 11 elemző megkérdezésével készített konszenzusból. A számviteli veszteséget az elemzők szerint az okozhatja, hogy a magyarországi csoporttagok által fizetendő teljes idei bankadó könyvelésére már az első negyedévben sor került.

A várakozások szerint a bankadó mintegy 29,4 milliárd forinttal csökkenti az első negyedévben a bank profitját, ezen felül mintegy 5,1 milliárd forintnyi goodwill értékcsökkenésre számítanak a bank részéről.

A korrekciós tételek nélküli adózás utáni eredmény 28,8 milliárd forintra csökkenhetett a tavalyi 40 milliárd forintról, a negyedik negyedévben ennek összege 10,6 milliárd forint volt. A bank pénteken teszi közzé gyorsjelentését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!