Veszteséges lett a Microsoft - tőzsdei pályafutása alatt először

Veszteséges volt a Microsoft a második negyedévben - derül ki a társaság második negyedéves gyorsjelentéséből.
portfolio.hu, 2012. július 20. péntek, 08:07
Fotó: Napi.hu

A cég a nettó eredmény szintjén 492 millió dolláros veszteséget könyvelt el, ami a felvásárolt aQuantive nevű online hirdetési ügynökséggel kapcsolatos leírásnak tudható be. Amióta 1986-ban tőzsdére ment a Microsoft, még nem fordult elő, hogy veszteséges negyedévet zárt volna a cég. Viszont ha az egyszeri tételekkel nem számolunk, részvényenként 73 centes nyereséget könyvelt el a társaság, ami pozitív meglepetést okozott, az elemzők ugyanis 62 centre számítottak. Ennek köszönhetően a részvények emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK