Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nem hivatalos adatok alapján az európai kereskedési idő végén a vezető európai vállalatok részvényeit követő FTSE Eurofirst 300 index 0,19 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,20 százalék veszteséget mutatott.

A frankfurti DAX index 0,10 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 0,62 százalékkal gyengült. Párizsban 0,37 százalékkal csökkent a CAC-40 index, Madridban 0,26 százalékkal csökkent az IBEX-35, Milánóban viszont 0,71 százalékkal emelkedett az FTSE MIB index.

Az euró gyengült a tartósan laza monetáris politika fenntartását kilátásba helyező EKB-bejelentésre. Az eurót az EKB kamatdöntés előtt 1,0677 dolláron jegyezték, majd 1,06 dollár alá, 1,0554 dollárig gyengült. Az európai kereskedési idő végén az eurót 1,0631 dolláron jegyezték.

Az olaj ára a korábban elért egy heti mélypontról emelkedett csütörtökön. A International Energy Agency (IEA) szerint még korai lenne az OPEC által tett termeléscsökkentési ígéret betartásának a mértékét, az olajpiacok a kínálati többlet azonban már anélkül is zsugorodásnak indult az elmúlt év vége felé. Novemberben a fejlett országok készletei már sorban a negyedik hónapja csökkentek, és az előzetes adatok alapján decemberben is újabb csökkenés várható.

Miután azonban az amerikai EIA energia ügynökség az Egyesült Államok készleteinek váratlan mértékű múlt heti emelkedéséről számolt be, az olajárak egy százalékot meghaladó emelkedése mérséklődött.

Az európai kereskedés végén a Brent nyersolaj ára 0,46 százalékkal állt magasabban 54,17 dolláron a WTI pedig 0,49 százalékkal magasabban 51,33 dolláron.

Az arany határidős piacán a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,90 százalékkal unciánként 1201,25 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!