A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett határozat szerint a társaság igazgatósága a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés hatáskörében eljárva 606,493 millió eurós mérlegfőösszeggel és 41,129 millió eurós veszteséggel hagyta jóvá a cég nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készített 2019-esi konszolidált éves beszámolóját.

Az IFRS szerinti 2019. évi egyedi éves beszámolót az igazgatóság 439,855 millió eurós mérlegfőösszeggel és 37,029 millió eurós veszteséggel fogadta el.

A cég egyedi éves beszámolójában azt írták: a Waberer's Csoport 2018-ban és 2019-ben is jelentős veszteségeket szenvedett el, továbbá a koronavírus-járvány okozta válság is befolyásolja a csoport pénztermelő képességét. Hozzátették: az igazgatóság nem javasolta osztalék kifizetését.

A Waberer's International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 740 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1555 forint, a legalacsonyabb 562 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!