Veszteséggel indult a hét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX eséssel indította a napot. A vezető részvények vegyesen teljesítenek.
Napi.hu, 2016. december 19. hétfő, 10:42
Fotó: Napi.hu

A BUX 0,4 százalékos veszteségben állt délelőtt háromnegyed 11 körül, 31 745 ponton. A vezető részvények közül a Mol és a Magyar Telekom emelkedéssel, az OTP és a Richter eséssel indította a napot.

A gyógyszeripari részvények 1,5 százalékkal zuhant, a vállalat ugyanis közölte, hogy visszavonta egy saját fejlesztésű biohasonló készítmény törzskönyvezési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA). A részvények 6077 forinton forogtak.

Az OTP 0,4 százalékkal állt a pénteki záróárfolyama alatt 8380 forintnál. Ezzel szemben a Mol 0,2, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal emelkedett, előbbi 20 590, utóbbi 493 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK