Bár a francia Peugeot SA konszern 2002-es eladásainak növekedéséről számolt be és rendkívül bizakodó volt az idei évvel kapcsolatban is, részvényének árfolyama 0,5 százalékkal csökkent a párizsi börzén. Az autógyártókkal szembeni bizalmatlanságot elsősorban a Volkswagen AG okozta, aki 2002-es autóeladásainak 1,9 százalékos csökkenéséről számolt be. A társaság papírjának árfolyama hat órakor 3,3 százalékos mínuszban volt a frankfurti tőzsdén, míg a szintén német BMW és DaimlerChrysler részvények kurzusa 1,7 és 0,8 százalékkal csúszott lejjebb. Úgy tűnt véget ért az olaj árának látványos száguldása, az OPEC bejelentette ugyanis, hogy pótolni tudják többlettermeléssel a venezuelai sztrájk miatt kieső olajmennyiséget. A hír hatására gyengülni kezdtek az olajkitermelői részvények: a TotalFinaElf árfolyama 2,5 százalékkal gyengült Párizsban, míg a BP kurzusa 1,2, a Shell-é pedig 1,5 százalékkal esett Londonban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!