A bankpapírok a hétfői többletek után mindenütt délnek vették az irányt: a befektetőket elbizonytalaníthatta, hogy Dominique Strauss-Kahn IMF-főnök szerint a globális pénzügyi válságból származó banki veszteségeknek nagyjából a felét még nem tárták fel. A Lloyds Banking Group papírjai széllel szemben drágultak azt követően, hogy kiderült: a rekordnagyságú, 13,5 milliárd fontos tőkeemelés során kibocsátandó részvényeket a vártnál kisebb diszkonttal értékesíti majd. Párizsban a JPMorgan által felminősített Carrefour-részvények drágultak a legnagyobb elánnal, míg a CAC-40 kosarában a nap vesztese az Alcatel-Lucent lett. Frankfurtban a legnagyobb bukta a Volkswagennek jutott, de lejtőre kerültek a BMW részvényei is. A londoni piacon a biztonságos kikötőnek tartott szektorok képviselői tudtak emelkedést felmutatni, így a SABMiller sörgyártó és a Diageo szeszesital-csoport papírjai mellett a közműcégek részvényei is drágultak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!