Veszteségről jelentett a Danubius

A Danubius Hotels Nyrt. az első negyedévben 1,63 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, bevétele a tavalyi szinten maradt, 7,486 milliárd forintot ért el - közölte a szállodatársaság pénteken a nemzetközi szabvány szerinti (IFRS) konszolidált jelentésében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI-Eco, 2011. május 13. péntek, 17:56
Fotó:

Az előző év hasonló időszakában 1,74 milliárd forint volt a csoport vesztesége, az árbevétele pedig 7,481 milliárd forintot tett ki.

Az év első negyedéve mindig a Danubius legrosszabb időszaka - olvasható a jelentésben - az üzemi veszteség ebben az időszakban 2,286 milliárd forint volt a 2010 első negyedévi 2 milliárd forint veszteség után.

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) mínusz 1,215 milliárd forint volt a bázisidőszaki 933 millió forintos veszteséghez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK