A dollár árfolyamának emelkedése és az olajárak csökkenése miatt vesztett az arany mint alternatív befektetési forma a fényéből múlt péntek óta. Az ezüst árfolyama is lefelé módosult. Kedden az európai tőzsdék jelentős részvényeit tömörítő Dow Jones 600-as index 0,2 százalékkal visszaesett a bányavállalatok részvényeinek gyenge szereplése miatt. A legnagyobb veszteségeket a Lonmin tudhatja magáénak, papírjai 2,5 százalékot zuhantak, míg az Antofagasta részvényei 0,9 százalékot estek. Az azonnali szállítású arany ára 3,66 dollárral, azaz 0,5 százalékkal visszaesett Londonban, így a nemesfém unciánként 729,64 dollárért cserél gazdát az árutőzsdén. Az ezüst 3 centet, 0,2 százalékot vesztett, jegyzése 13,25 dolláros unciánkénti árra módosult.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!