Vesztett az esésen a Plotinus

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. igazgatótanácsa ma reggel közölte, hogy a társaság vagyoni helyzetében jelentősebb – a korábbi rendes vagy rendkívüli tájékoztatáshoz képest legalább 8 százalékot elérő – változás állt be.
NAPI, 2011. április 19. kedd, 08:09
Fotó:

A rendelkezésére álló, és hangsúlyozottan előzetes, inkább iránymutatásként szolgáló, nem végleges adatok alapján az igazgatóság jelentősebb negatív változást észlelt a Plotinus Nyrt. vagyoni helyzetében a legutolsó közzétételhez képest. Az adatok magukban foglalják a még le nem zárt, nem realizált befektetések és pozíciók értékét és az azokra vonatkozó becsült adókötelezettségeket, illetve járó és fizetendő kamatokat valamint egyéb jövedelmeket és kötelezettségeket is, ám az értékek még ebben az esetben is csak becslésnek és nem hivatalos, végleges eredménynek tekinthetőek.


Ezek alapján az Igazgatótanács legutolsó, tegnapi értékelése alapján a Plotinus becsült saját tőkéje 410 millió forint, amit elosztva az összes részvény számával az egy részvényre jutó saját tőke értéke (könyv szerinti érték): 1 445 forint.
A fenti érték - áll a társaság közleményében - nagyon gyorsan, akár pár nap alatt is jelentősen változhat akár pozitív, akár negatív irányban, ezért ennek közlése nem jelent semmiféle előrejelzést a jövő vonatkozásában, hanem a társaság vagyoni helyzetéről a jelen pillanatban készült közelítő értékelés.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK