Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-én hagyta jóvá a nyilvános vételi ajánlatot. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes jóváhagyására nincs szükség a részvények megvásárlásához - írta az MTI.

Az ajánlati ár megegyezik az ajánlat felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával. Az ajánlat elfogadására nyitva álló időszak április 14-től május 15-ig tart. Az ajánlat lebonyolítója az MKB Bank Zrt.

A Konzum Nyrt. jegyzett tőkéje 521,5 millió forint, 20 860 000 darab, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvényből áll. Az egy részvényre jutó saját tőke 2015-ben, a legutolsó, könyvvizsgáló által hitelesített éves beszámoló alapján 60,68 forint volt.

A Konzum Nyrt. igazgatósága nem javasolja a részvényeseknek a vételi ajánlat elfogadását, figyelemmel arra, hogy a határozat elfogadásának időpontjában a részvények tőzsdei árfolyama részvényenként 123 forint volt. A közlemény szerint a cég érdeke, hogy a részvénytársaságon belül a közkézen lévő részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, ezáltal biztos legyen a szükséges széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága.

A szintén a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap jegyzett tőkéje 15,75 milliárd forint. A régióban turisztikai, valamint pénzpiaci befektetésekre koncentráló alap legjelentősebb befektetése a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt., amelyben 71,13 százalékos közvetlen és közvetett részesedése van.

Az ajánlattevő a vételi ajánlat során összehangoltan jár el a Konzum Management Kft.-vel, a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel, valamint Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért Zoltán magánszemélyekkel, akiknek a nevében a vételi ajánlatot a Konzum PE Magántőkealap teszi meg.
Az összehangoltan eljáró személyek az ajánlat megtételének időpontban 75 százalékos befolyással rendelkeznek a Konzum Nyrt.-ben: Konzum PE Magántőkealap 45 százalék, Mészáros Lőrinc 19,57 százalék, Jászai Gellért Zoltán 10,43 százalék.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papírok a szerdai kereskedést 132 forinton zárták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!