Vételi hullám a forintpiacon - 205 alatt a svájci frank

Az elmúlt percekben az euró/forint árfolyam 265 alá nézett, egy svájci frank 204,70 forint. A piacon ismét feléledt a kockázatvállalási kedv, a forint a változás egyik nyertese.
NAPI, 2011. április 20. szerda, 10:42
Fotó:

Ötvös Mihály, a CIB senior deviza üzletkötője a Napi Gazdaságnak elmondta, 265 alatt volt néhány stoppolás az eurhuf-ban, ezért jött le az árfolyam 264,50-ig. Ma már senki nem emlékszik a hétfői napra, jó a hangulat. A forint felülteljesíti a zlotyt, és a legjobban szereplő deviza a régióban.

 

A dollár összeomlott, az eurusd 1,4450-60 között ingadoziik.

A svájcifrank és a jen gyengül, az eurchf 1,2930, az usdjpy 82,84-en áll jelenleg.

A kockázatéhség újra feltámadóban van a piacokon, a világ újra "risk on" üzemmódban működik - fogalmazott Ötvös.Már senki nem emlékszik a hétfői 268,60-as eurhuf és az 1,4170-es eurusd árfolyamokra.

 

A héten már szűkülő likviditás várható, pénteken Európa nagy része nem dolgozik. A hét hátralévő részében ezért továbbra is erős maradhat a forint.

A dollárt már megint 1,45 fölé várják, miután egy olyan pletyka terjed, hogy a kínaiak egy nagyobb, egy lépéses felértékelést fognak végrehajtani - mondta az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK