Vételre ajánlja a CIG-et az Equilor

A CIG Pannonia részvényeit 627 forintos célárfolyammal vételre ajánlja az Equilor.
Deák Bálint, 2012. március 6. kedd, 11:21
Fotó: Napi.hu

A CIG biztosítási díjbevételei kapcsán dinamikus növekedést vár az Equilor, emellett a nem-életbiztosító új tevékenységeinek várható profithatásait is figyelembe vették az értékelésnél - írja magyarázatként a brókercég.  Ugyanakkor a kedvezőtlen makrogazdasági környezet a CIG Pannónia működésére is negatívan hat. Az értékelési modellekben a kockázatmentes hozam és a piaci kockázati prémium is megnövekedett az utóbbi időben, amelyek önmagukban is kedvezőtlenül érintik az árazási szinteket. A tavaly ősszel meglebegtetett költségcsökkentési és karcsúsítási szándék várhatóan már 2012-ben meghozza gyümölcsét, amelyek együttesen azt jelenthetik, hogy 2014-ben már profitot termel majd a CIG, amelyhez a meglévő biztosítási portfólió növekvő eredmény-hozzájárulása is párosul majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK