Ahogyan a cégfelvásárlási prémium kiárazódott és jelentősen romlott a globális piaci hangulat, úgy esett 24 százalékot a Mol-részvények árfolyama a Raiffeisen által legutóbb adott eladási ajánlás óta - derül ki a bank elemzéséből, amely immár vételre ajánlja az olajpapírt. Az ajánlás módosításának másik oka, hogy a Raiffeisen megemelte idei olajárprognózisát, miközben a Mol által legutóbb megszerzett külföldi érdekeltségek (az olasz IES és a horvát Tifon) növelték a fair értéket. A Raiffeisen új, 25 370 forintos célárfolyama 26 százalékos felértékelődési potenciált rejt, és az elemzés szerint hosszú távon - a jelenlegi fundamentumok alapján, akár még a további felvásárlási sztorikat is figyelmen kívül hagyva - jó belépési pont lehet a mostani, 20 ezer forint körüli szint, ráadásul rövid és közép távon több katalizátor is felbukkanhat. Az igen csendes pénteki kereskedésben 20 250 forint körül ingadozott a Mol-papírok kurzusa, fél kettőkor 0,8 százalékos többlettel 20 155-nél tartott az ár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!