Vétett az Erste, de nem a kötvénykamattal

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a panaszkezelésre vonatkozó szabályok megsértése kapcsán 200 ezer forint bírságot szabott ki az Erste Befektetési Zrt.-re, amiért az majdnem kettő hónap késedelemmel adott választ egy befektető panaszára.
Eidenpenz József, 2011. június 29. szerda, 15:28
Fotó:

Nem marasztalták el ugyanakkor a társaságot tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

A határozat szerint egy ügyfél eredetileg azért panaszkodott, mert az általa 2008 áprilisában vásárolt Siker Garantált Kötvény 2010 októberi lejártakor, 2,5 év után a szerinte ígért évi 11 százalék helyett csupán 4,4 százalékot fizetett.

Az általa hivatkozott ügyfél-tájékoztató szerint azonban a lejáratkor a kötvény minimális kifizetése a teljes futamidőre a névérték 111 százaléka, a maximális a névérték 175 százaléka lehetett. A pontos hozamot az európai osztalékrészvényeket tartalmazó DJ Euro Stoxx Select Dividend 30 index teljesítménye határozta meg.

A PSZÁF szerint az ügyfelet a rendelkezésére álló írásos anyag egyértelműen tájékoztatta minderről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK