Vezető bankároknak mondott fel a Morgan Stanley

Több vezető beosztású befektetési bankárnak mondott fel múlt héten a Morgan Stanley, és nagyjából 15 százalékkal csökkentette a bónuszokat, miután az üzletszerzésekből és a tőzsdei IPO-kból származó bevételek is csökkentek a Wall Streeten - írja a Reuters.
portfolio.hu, 2017. január 13. péntek, 09:19
Fotó: Reuters

A hírügynökség forrásai szerint a Morgan Stanley bankárai kisebb bónuszcsomagot kaptak 2016-ban az előzetesen vártnál, a bank emellett globális szinten több mint 20, vezető beosztású befektetési bankárnak is felmondott, amely 5 százalékos létszámcsökkenést jelent a területen.

Nem a Morgan Stanley az egyetlen bank a Wall Streeten, amely létszám- és bónuszcsökkentésbe fogott a költségek lefaragása érdekében, ráadásul egyre több tehetséges dolgozó hagyja ott a nagy befektetési bankokat, hogy kisebb riválisoknál akár sokkal nagyobb kompenzációs csomagot is kaphassanak.

A Thomson Reuters adatai szerint tavaly 7 százalékkal csökkent a Wall Street-i befektetési bankok díjbevétele, ami hároméves mélypontot jelent. A Morgan Stanley befektetési banki díjbevétele 13,3 százalékkal 4,5 milliárd dollárra csökkent tavaly.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK