Vezetőváltás az OTP oroszországi leánycégénél

Távozik posztjáról az OTP oroszországi leánybankja, az OTP Bank Oroszország elnöke, Georgij Cseszakov - erősítették meg szerdán az MTI-nek az OTP-nél a korábbi sajtóinformációkat.
MTI-Eco, 2015. szeptember 23. szerda, 18:27
Fotó: Napi.hu

Október 16-tól ügyvezető elnökként Julia Oreskina, a pénzintézet vezető testületének a tagja irányítja majd a bankot - áll az orosz leánycég szerdai közleményében. Hamecz István, a leánybank igazgatóságának elnöke azt mondta, hálásak Georgij Cseszakovnak a 2013 óta tartó eredményes együttműködésért. A nehéz piaci körülmények ellenére az OTP Bank erősítette pozícióját, továbbra is a második legnagyobb kártyaelfogadó-terminál üzemeltető maradt Oroszországban - tette hozzá.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint Georgij Cseszakovnak azért kellett távoznia, mert az ő megítélése eltért az OTP csoport részvényeseinek véleményétől a bank oroszországi kilátásaival kapcsolatban.

A hírügynökségnek az orosz leánybanknál nem erősítették meg azokat a sajtóértesüléseket, hogy az október 15-től távozó Cseszakov utóda a jelenlegi pénzügyi igazgató, Tálas Sándor lesz.

Georgij Cseszakov négy éven belül a harmadik elnök, akinek mennie kellett az OTP orosz leánybankjától - jegyezte meg a RIA Novosztyi. A most távozó elnök 2013 decemberétől töltötte be posztját.

Az OTP Bank Oroszország az első fél évet 3,4 milliárd rubel (1 rubel=4,22 forint) veszteséggel zárta, ami csaknem háromszorosa az egy évvel korábbi 1,2 milliárd rubel veszteségnek.

Az OTP Bank Oroszország 171,8 milliárd rubeles eszközállományával a 48. legnagyobb bank volt Oroszországban idén július elsején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK