Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 11 százalékkal emelkedtek a Victoria's Secret részvényei a szerdai bejelentését követően. A fehérnemű márka ugyanis a Goldman Sachs-szal együttműködve 250 milló dollár értékben vásárolja vissza saját részvényeit egy gyorsított visszavásárlási program keretém belül, amely 2022 első negyedévének végén fejeződhet be - írja a CNBC.

A fehérneműket, parfümöket és kiegészítőket forgalmazó vállalat most megpróbál "visszatérni", miután az elmúlt években számos botrányba keveredett és rengeteg női vásárlót veszített.

Kivált korábbi anyavállalatából, az L Brands-ből és megkezdte arculatának átalakítását, amelynek szerves része, hogy egyre nagyobb fókuszba helyezi a "plus size" modelleket és a kismamákat is.

Ed Razek, a márka volt marketingigazgatója még néhány éve úgy nyilatkozott, hogy a vállalat nem fog transznemű és teltebb nőket alkalmazni, hiszen akkor nem marad meg az a fantáziavilág, amelyben szerinte csak a vékony nőknek van helye. A nyilatkozat után a márka népszerűsége bezuhant és az ikonikus divatbemutatók nézettsége a felére csökkent, ezért az angyalszárnyas felvonulások is megszűntek.

Ed Razek a
Ed Razek a "fantáziavilág" modelleivel

A vállalat az ünnepi szezonban viszont újra tarolt: az eladások növekedtek és az online vásárlások is felpörögtek. A negyedik negyedévre vonatkozó pénzügyi előrejelzés szerint akár 3 százalékos növekedés is lehet a tavalyi időszakhoz képest és az egy részvényre jutó eredmény 2,35-2,65 dollár között várható - mondta Martin Waters vezérigazgató. 

A részvény-visszavásárlási terv azt jelzi, hogy a vállalat bízik abban, hogy stabilizálni tudják üzletmenetüket és megágyazhat a jövőbeli növekedésnek is - olvasható a portálon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!