A felügyelet állásfoglalása szerint a befektetési szövetkezetek nem tartoznak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének hatáskörébe, az általuk folytatott tevékenység nem tekinthető sem pénzügyi, sem befektetési szolgáltatásnak, így azokra az állami felügyelet nem terjed ki. A szövetkezeti befektetések tekintetében semmiféle állami garancia nem áll fenn. Ha mindez nem lenne elég riasztó, a felügyelet szerint a befektetési szövetkezeti tagság fokozottan kockázatosnak tekinthető, mivel a hirdetésben közzétett hozam kifizetése, illetve a befektetett tőke visszafizetése kötelező jogszabályi rendelkezés hiányában nem garantált. A PSZÁF a fentiek fényében legfeljebb annyit tud tenni, hogy fokozott óvatosságra inti a lehetséges befektetőket.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!