Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A leminősítés szerint az ajánlás csak azért nem lett csökkentés, mert a múlt hónapban kezdetét vette itthon a kamatcsökkentési periódus, melynek üteme ugyan még meglehetősen bizonytalan, de a hozamkörnyezet javulása kedvezően hathat a Magyar Telekom osztalékhozam alapú árazására. Hosszabb távra szintén felhalmozás helyett tartást ajánl a brókercég.

A Buda-CAsh szerint a második negyedéves gyorsjelentésben jócskán voltak pozitív tényezők, miután szinte minden soron a vártnál kedvezőbb számokat tett közzé a Magyar Telekom. Viszont még inkább felértékelődnek a második negyedéves számok, ha összehasonlítjuk a szektortársak hasonló időszaki teljesítményével. Beárnyékolja viszont a képet, hogy a cég profit figyelmeztetése amelyre ugyan a piac már számított, azonban a bejelentetnél kisebb mértékűre. Szintén negatív fejlemény, hogy a külföldi leányvállalatokkal kapcsolatos vizsgálati költségek újra emelkednek, valamint a vizsgálatok lezárására továbbra sem történt utalás a gyorsjelentésben.

A 74 forintos bruttó osztalék szint tartható a továbbiakban is az elemzőház szerint, annak ellenére is, hogy a nettó eladósodottsági ráta 35,4 százalékra emelkedett az első félév végére.

Árazási szempontból vizsgálva a részvényt, a diszkontált osztalék alapú modell (DDM) illetve a mutatószámok nemzetközi összehasonlítását alapul véve, a részvény már nem számít alulértékeltnek.(Az elemzés 680 forintos árfolyamnál készült.) A Magyar Telekom árazását a hazai állampapírhozamokhoz viszonyítva szintén megállapítható, hogy jelentősen csökkent az a különbség, ami például a10 éves államkötvény és a várható osztalékhozam között kialakult az elmúlt időszakban. Ez a mostani valamivel több mint 2 százalékos prémium azonban már nemzetközi összehasonlításban is igen alacsonynak számít, akár a régiós vállalatokhoz, vagy akár a nyugat-európai szektortársakhoz is viszonyítjuk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!