Annak ellenére zárt eseménytelen napot a pesti parkett, hogy három nagyágyú is jelentett Amerikában. Úgy látszik azonban, hogy a befektetőknek emészteni kell még a GE, a Citigroup, és a Bank of America pénteken közölt eredményeit.

Mindenesetre a BUX a sok megjelenő hír hatására - még lakásadat is volt a tengerentúlon - is csupán egy 200 pontos sávban lavírozott egész nap. Ráadásul úgy, hogy a nap elején volt egy "komolyabb " leszúrás az indexben 15 800 pont alá. Amennyiben ezt leszámítjuk még szűkebb sávban tologatták ide-oda az indexet, amely végül 0,4 százalékos pluszban 15 937 ponton zárt.

A vezető papírok esetében sem történt sok izgalom. A legjobban a távközlési cég teljesített. A Magyar Telekom árfolyamára több hír is pozitívan hatott. Egyrészt a viszonylag jó hozam mellett eladott eurókötvény is segíthette az osztalékpapírok árfolyamát, plusz a cég vezérigazgatója is azt nyilatkozta, hogy tartják a korábbi osztalékpolitikájukat. Az MTelekom végül 2,4 százalékos pluszban 635 forinton zárt.

A második legstabilabbnak a Richter mutatkozott, hiszen a nap eleji pillanatnyi mínusz után szinte egész nap pluszban volt az árfolyama. A napközben 37000 forint felett is megforduló papír végül 0,6 százalékos pluszban 36 500 forinton zárt.

A Mol árfolyamára ezzel ellentétben negatívan hathatott, hogy a versenytárs OMV bejelentette, nagyon rosszul alakultak a finomítói árrése. A magyar olajrészvény 0,2 százalékkal 12 825 forintig csorgott le.

Az OTP esetében is érdekesen alakult a nap. Délelőtt a nagybankok gyorsjelentése előtt még emelkedni tudott az árfolyam, ugyankkor a gyorsjelentések után szinte végig mínuszban tartózkodott az árfolyam. Túl nagy kilengésről azonban itt sem beszélhetünk, hiszen a részvény minimuma 3371 míg maximuma 3447 forint volt. A nap végi záró ár is csupán 0,1 százalékkal lett alacsonyabb a csütörtökinél, ez 3418 forintot jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!