Viharos olajárak - karnyújtásnyira a 100 dollár

A könnyűolaj jegyzése New Yorkban először emelkedett 98 dollár fölé a kereskedés történetében azt követően, hogy a keddi kereskedési napon közel 3 százalékos emelkedést követően már feszegette a 100 dolláros küszöböt.
NAPI Online, 2007. november 7. szerda, 09:23
Fotó:

A dollár euróval szembeni árfolyamának további gyengülése mellett nagy szerepet játszott az olaj árának tegnap óta tartó nagymértékű emelkedésében az Északi-tenger felé tartó óriási vihar híre is. A kitermelők az északi-tengeri lelőhelyek nagy részét kiürítették a vihar előtt, jelentős mértékben korlátozva ezzel a termelést épp akkor, amikor az Egyesült Államokban a tartalékok harmadik hete tartó visszaeséséről adhatnak számot.

A decemberi szállítású könnyűolaj jegyzése az elektronikus kereskedelem során további 1,4 százalékot, 1,33 dollárt emelkedett azt követően, hogy a tegnapi kereskedés során 2,9 százalékot, mintegy 2,72 dollárt ugrott, így 96,7 dolláros hordónkénti áron zárt. Az energiahordózót jelenleg 98,03 dolláron jegyzik az elektronikus kereskedelemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK