A Mol 2,1 százalékkal 13 940 forintra erősödött, az OTP 0,1 százalékkal 4263 forintra kúszott fel, a Telekom 1,9 százalékkal 318 forintra esett, míg a Richter 1,8 százalékkal 4039 forintra ugrott.

A Telekomot az rántotta le a hétfői emelkedés után, hogy a befektetők egyre kisebb esélyt adnak arra, hogy a Deutsche Telekom a cseh leányvállalat kisebbségi tulajdonának kivásárlása után a Magyar Telekom részvényeire is ajánlatot tehet, így beindultak a profitrealizálások. Králik István, a KBC Securities üzletkötője az OTP stagnálását annak tulajdonította, hogy a várakozásokkal ellentétben az Alkotmánybíróság kedden nem hozott határozatot a devizahitelekkel kapcsolatban.    Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a Mol piacán a befektetők érdeklődését már egy jó ideje fenntartja az INA jövőjével kapcsolatos találgatás. Elsősorban a horvát sajtó emleget potenciális orosz vevőket, ami alapján egyesek arra következtetnek, hogy a Mol esetleg jó áron megválhat a horvát olajcégben meglévő részesedésétől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!