Visszaesett a 3 hónapos DKJ-k átlaghozama

Megtört az emelkedő trend, ezúttal háromszoros túljegyzés mellett csökkent a háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek átlaghozama, s az 8,84 százalék lett.
Ádám Viktor, 2002. június 4. kedd, 12:47

Az Államadósság Kezelő Központ a háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az eredetileg meghatározott, 20 milliárd forintnyi mennyiség helyett 25 milliárdnyit értékesített, háromszoros (76,6 milliárd forint) túljegyzés mellett. Az elfogadott hozamok 8,60-8,87 százalék között szóródtak, az átlaghozam az elmúlt időszak emelkedései után lefelé korrigált, s 8,84 százalék lett, ami 12 bázisponttal múlja alul az egy héttel korábbit, a tegnapi másodlagos piaci benchmarktól pedig 10 bázisponttal marad el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK