Visszaestek az európai tőzsdék

Nem sikerült jól a heti zárás az öreg kontinensen.
NAPI, 2013. május 24. péntek, 18:22

Folytatták az esés a főbb európai indexek, így hiába javult a német üzletihangulat-index - igaz az exportkilátások a partnerek gyengélkedése miatt továbbra is negatívak - és hiába lett jóval magasabb a vártnál az amerikai tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya áprilisban, a kereskedést még mindig a gyenge kínai feldolgozóipari adatok, illetve az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed azon bejelentése irányította, mely szerint akár csökkenthetik is a mennyiségi monetáris lazító program volumenét.

Mindennek köszönhetően a párizsi CAC-40 0,3, a frankfurti DAX és a londoni FTSE-100 pedig 0,6 százalékot esett. Nem sikerült jól a napja a perifériaindexeknek sem: Milánóban 0,7, míg Madridban 0,9 százalékos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK