A keddi, igen visszafogott erősödést követően szerdán kissé gyengült a Dow Jones ipari átlag, míg a Nasdaq Composite némi pluszban volt. A befektetőket a vállalati nyereségek alakulásáról érkezett hírek bizonytalanították el, bár a tech-szektorban az Oracle által a PeopleSoftra tett ajánlat megemelése kedvezően hatott a vételi kedvre. A tengerentúli lendületvesztés láttán a nyugat-európai börzéken sem volt szó rallyról. A jelentős amerikai piaccal bíró gyógyszergyártók részvényei drágultak, miután az egyesült államokbeli idősek egészségügyi ellátását biztosító Medicare rendszerbe egy fehér házi bizottsági döntés nyomán több, receptre kapható készítmény kerülhet be. Frankfurtban a nyertesek listáján a Deutsche Telekom papírjai álltak az élen, de erősödtek az autógyártók részvényei is, miközben a nagy vesztes az üzleti szoftvereket készítő SAP lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!