Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy csütörtökön pozitív hangulatban folyt a kereskedés a nemzetközi tőzsdéken, és ezzel párhuzamosan a BUX-index is emelkedett. A budapesti tőzsdén vezető részvények közül a Richter volt a legerősebb, főleg technikai okok miatt nőtt a gyógyszeripari részvény árfolyama.

Kifejtette, a nap híre az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése volt. Bár a kamatfeltételeken nem változtattak, fontos üzenet volt viszont, hogy a következő időszakban több kötvényt vásárolhatnak. Céljuk a 10 éves európai állampapír hozamának mérséklése, és ez alapvetően pozitív hangulatot keltett a piacon, kivéve az európai bankszektort, amely ennek a bejelentésnek a vesztese. Pozitívum, hogy az OTP árfolyama emelkedni tudott az európai bankszektor gyenge teljesítménye ellenére - tette hozzá az elemző.

Bosnyák Zsolt elmondta, a forint erősödik az euróval és a dollárral szemben. Ez nagyban annak tudható be, hogy a dollár gyengül az euróval szemben, a forintot a dollár gyengülése támogatja.

A Mol 2 forinttal, 0,09 százalékkal 2214 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,66 százalékkal 13 670 forintra nőtt, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 410 forint maradt, forgalma 364,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,67 százalékkal 8310 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3720,43 ponton zárt csütörtökön, ez 16,77 pontos, 0,45 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!