Makro fronton esésre és emelkedésre okot adó is napvilágot látott a nap folyamán, a csapnivalóan rossz európai fogyasztói bizalmi index mellet az amerikai lakásárak alakulása sem volt túl rózsás, a Conference Board fogyasztói bizalmi mutatója viszont a vártnál sokkal meredekebb mértékben javult novemberben.

A kereskedés vége felé viszont sokkal inkább az eurózóna pénzügyminisztereinek találkozóját övező bizakodás hajtotta felfelé az árfolyamokat, még úgy is, hogy a találkozóról tőzsdezárás után kiszivárgó információk alapján a korábban tervezett 1200 milliárd helyett csak 625 milliárdra sikerül majd felturbózni az EFSF-et, ráadásul az IMF-et is nagyobb szerepvállalásra próbálná rábírni az EU.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!