Visszafogott gyengülés forint-fronton

Kicsit gyengült a forint nyitásban és rövid időre 270-ig is elszaladt az euróval szemben, de ez csak átmeneti állapotnak bizonyult, délelőtt ismét 268,90-es szinten mozgott az euró-forint kurzus, viszonylag gyenge forgalom mellett.
NAPI, 2009. augusztus 25. kedd, 09:56

Az enyhe forintgyengülés beleillik a régiós társak mozgásába, ami elsősorban a nemzetközi tőzsdei hangulat romlásának, illetve azzal együtt a kockázatkerülési kedv erősödésének tudható be - ecsetelte a helyzetet a Napi kérdésére Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.

Az MNB vártnak megfelelő kamatvágása után a forint hozamelőnye megmaradt, gyengülés inkább csak 1 bázispontos vágás esetén lett volna esedékes - véli Földi. A jegybank ezért csak erős forint és kedvező nemzetközi befektetői hangulat mellett folytathatja a vágást, szem előtt tartva azt, hogy ezzel ne erodálja a viszonylagos hozamelőnyt.

A nap hátralévő részében szűk sávban mozoghat a forint, változást a délutáni amerikai lakáspiaci, illetve fogyasztói bizalmi index hozhat.

Kedden délelőtt így egy dollárért 188,30, míg egy svájci frankért 177,25 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK