Meglehetősen visszafogottak az elemzői várakozások az OTP-bank harmadik negyedéves eredményei tekintetében - ez derül ki a bank által összegyűjtött, egyelőre 8 elemző előrejelzéseit tartalmazó konszenzusból. A budapesti blue-chipek közül utolsóként, pénteken hajnalban jelentő bankcsoport a becslések átlaga szerint 15,79 milliárd forintnyi adózott profitot termelhetett a július-szeptemberi időszakban, ez 59 százalékkal alacsonyabb a második negyedévben és 54 százalékkal kevesebb a tavalyi harmadik negyedévben felmutatott profitnál.

A korrekciós tételek nélkül számolt eredmények is visszaesést mutathatnak majd, az e nélkül várt 27,1 milliárd forintos eredmény 33, illetve 19 százalékos csökkenést jelenthet majd.

A korrekciós tételek közül ezúttal nagyságában a horvátországi svájci frank hiteleket érintő jogszabályi változások szerepelnek a legnagyobb súllyal, ez közel 6,1 milliárddal ronthatja a csoport eredményét.

Az adózás előtti eredmény 31,6 milliárd forint lehet a szakértők szerint a második negyedéves 40,6 milliárd forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!