Visszafogott optimizmus Európában

Enyhe emelkedéssel kezdődött a kereskedés a vén kontinensen, a bányák esését gyorsjelentésüket kiadó cégek ellensúlyozzák.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 11:12


A vezető tőzsdemutatók közül az FTSE 100 0,12, a CAC-40 0,13 százalékot emelkedett, míg a DAX 30 0,05 százalékos mínuszban volt csütörtök délelőtt.

Az emelkedők közt remekel a Crédit Agricole, amely gyorsjelentése közzététele után 5,4 százalékkal emelkedik. A francia pénzintézet második negyedéves nyeresége a vártnál magasabbra, 201 millió euróra rúgott, 56 milliárdos bevétel mellett.

Több másik bank is jól teljesített, a Natixis például 12 százalékot emelkedett a Citigroup eladásról vételre történő felminősítését követően.

A Nokia papírjai a szerdai amerikai 4 százalékos emelkedés után azonos mértékű erősödést mutatnak Európában is, miután a cég bejelentette, hogy ügyfélszolgálata és szolgáltatásai integrálása érdekében új egységet indít október elsejével Solutions (megoldások) néven.

A szállodalánc-üzmeltető Accor árfolyama 9,4 százalékot emelkedett, a lesújtó, 150 millió eurós második negyedéves veszteség ellenére. A társaság igazgatósága ugyanis megszavazta, hogy válasszák le a hotel-üzletágat a béren kívüli (cafetéria) juttatásokra specializálódott üzletágtól.

A vártnak megfelelő negyedéves nyereségről jelentő, de éves profitcélját lejjebb vivő Diageo papírjai 3 százalékkal estek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK