Visszafogott többlet a nyugat-európai börzéken

Emelkedéssel zártak szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek: Londonnak 0,5, Párizsnak 0,4, Frankfurtnak 0,2 százalék plusz jutott.
NAPI Online, 2007. szeptember 12. szerda, 18:59
Fotó:

A 80 dollárt közelítő szinttel új csúcsot beállító határidős olajár nyomán drágultak az energiaszektor papírjai, ami kedvezően hatott a londoni FTSE-100 indexre is. A mutató komponensei között a legnagyobb többletet mégis a BAE Systems mutatta fel, miután a hírek szerint a társaság 10 ezer darab katonai teherautó szállításáról tárgyal négymilliárd dollár értékben az Egyesült Államok védelmi minisztériumával. A hitelpiaci aggodalmak ugyanakkor több pénzügyi szolgáltató részvényeit gyengítették, a fémárak csökkenése pedig a bányaipari papírok ázsiójára hatott negatívan. Nyugat-Európában amúgy az olyan, defenzívnek számító részvények vezették a nyertesek listáját, mint a svájci Nestlé, a spanyol Telefónica vagy éppen a Swedish Match, miközben - összefüggésben az emelkedő olajárral - a Lufthansa a DAX kosarának harminc összetevője között a legnagyobb, 3,5 százalékos veszteséggel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK