A Footsie és a CAC 40 index az előző napinál 0,1 százalékkal magasabban, a DAX viszont ugyanilyen mértékű gyengüléssel zárt pénteken.

A szektorok között kiemelkedően jól szerepeltek az autóipari papírok, elsősorban a kedvező német exportadat által támogatva.

A francia autógyárak azután emelkedtek, hogy a legnagyobbak bejelentették, határidő előtt törlesztik a 3 milliárd eurós állami támogatás harmadát.

A banki részvények körüli hangulatot a hétvégi pénzügyi csúccsal kapcsolatos nyilatkozatok és találgatások befolyásolták, illetve a Deutsche Bank esetleges tőkeemelését illető értesülések. A legnagyobb német bank részvényei közel öt százalékot veszítettek árfolyamukból.

A Nokia is drágult, miután Stephen Elopot, a Microsoft korábbi vezetőjét nevezte meg új vezérigazgatójaként, illetve azt követően, hogy az RBSC célárat emelt, illetve vételi ajánlást adott ki a társaság részvényére.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!