Egy napig tartó kvázi mozdulatlanság után ma délelőtt kissé tovább gyengült délelőtt a forint: az euró jegyzései a 300-as kerek szint közvetlen közelébe kapaszkodtak, ami rögtön kéthavi forintmélypontnak számít. A 299,80-as jegyzésről 299,00 forintig süllyedt vissza az árfolyam késő délelőttre.

Amennyiben technikai elemzési szemmel vizsgáljuk a forint euróval szembeni árfolyamát, akkor azt látjuk, hogy a 300-as szint erős ellenállásnak számít, illetve a márciustól májusig tartó forinterősödés (EUR/HUF süllyedés) 61,8 százalékos Fibonacci korrekciós szintje is itt található. Amennyiben 300 fölé emelkedne az árfolyam, akkor a berajzolt szűkülő háromszög felső szárába 301 körül ütközhet bele, azaz ott újabb ellenállási zóna mutatkozik. Amennyiben süllyedne az árfolyam, akkor 296,5-297 körül erős támasz zóna húzódik, részben azért, mert ott futnak az 50, 100 és 200 napos mozgóátlagok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!