Az euró jegyzése a reggel hét órai 351,97 forintról 351,65 forintra csökkent este hét órára, a dolláré 296,85 forintról 296,31-re ment le, a svájci franké pedig 321,82 forintról 321,47 forintra csökkent.

A forint kezdetben ugrással reagált az MNB-alelnök reggeli üzenetére a kamatemelési ciklus üteméről. Az erősödés azonban 350,5-nél elakadt az euróval szemben, és a délután folyamán visszagyengült 351,3 körülire - írta a Portfolio.

Június hónapot a forint 1,2 százalékos veszteséggel fejezte be az euróval szemben - írja az MTI. A dollárral szemben a hónap folyamán 4,4 százalékot veszített, a svájci frankkal szemben pedig június havi eredménye 1,5 százalékos árfolyamcsökkenés lett.

Év eleji árfolyamához képest hétfő esti jegyzésén a forint 3,0 százalékkal áll erősebben az euróval, 0,02 százalékkal erősebben a dollárral és 4,2 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!