Pénteken az ázsiai részvényindex jobbára csökkentek, miután a piacon többségbe kerültek az óvatoskodók. Az elmúlt napok látványos növekedése elővigyázatosságra sarkallta a szereplőket. Zárás előtt, magyar idő szerint reggel 8 órakor a japán Nikkei 225 0,72 százalékos mínuszban volt, a kínai Shanghai Composite 1,68 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,29 százalékot vesztett csütörtöki záró értékéből. A külföldi alapok vásárlásainak köszönhetően dél-koreai Kospi Composite viszont 0,1 százalékkal emelkedett. Főként az autó- és hajógyártók nyertek ezen: A Daewoo Shipbuilding 2,2 százalékkal, a Hyundai 1 százalékkal emelkedett. Japánban különösen nagyot bukott az Aiful, amely adósságkönnyítési tervének hírére részvényei 5,7 százalékot vesztettek értékükből. Az Aifulhoz hasonló, fogyasztói hiteleket nyújtó társaságok helyzetét rontja az új japán kormány azon terve, mely szerint a kis- és középvállalkozások hároméves hiteltörlesztési haladékot kaphatnának. A bankok tegnap után ma is rosszul szerepeltek, a Chiba Bank 2,4 százalékot, a Bank of Yokohama 2,6 százalékot vesztett részvényeinek értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!