Visszajött az egyhetes mélypontról a forint

A borongós hangulatban a forint bő egyhetes mélypontra gyengült az euróval szemben, 308 közeli szinten.
portfolio.hu, 2014. április 14. hétfő, 18:12
Fotó: Reuters

Az Európai Központi Bank további lazítására utaló hétvégi jelzések gyengítették hétfõ reggelre az eurót a fõbb devizákkal szemben, miközben a rendkívül feszültté váló orosz-ukrán helyzet miatt a részvényindexek tovább estek.

A délelőtti gyengülés után (308-ig, bő egyhetes mélypontra az euróval szemben) délután erősödni tudott a magyar fizetőeszköz, mivel kissé javult a nemzetközi befektetői hangulat. Az euró jegyzése kora este 307 közelében állt a bankközi piacon, a dollár egy egységéért 221,8 forintot, a svájci frankért 252,5 forintot kértek.

A forint mellett délután a török líra és a dél-afrikai rand is erőre kapott, míg a többiek "szokás szerint" lényegében oldalaztak az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK