A börzemutatókat kezdetben a távközlési papírok húzták le, ám később ezek is mérsékelték veszteségüket. A telekom-szektorra a France Télécom azon bejelentése hatott negatívan, hogy a társaság a vártnál mintegy 20 százalékkal alacsonyabb árfolyamon viszi tőzsdére az Orange mobilszolgáltató 15 százalékos pakettjét. A technológiai vállalatok részvényei sem szerepeltek túl jól - itt a Dell profit warningja okozott riadalmat. A befektetők a defenzív papírokat részesítették előnyben, így a kiskereskedelmi, bank és olajtársaságok árfolyama emelkedett - az utóbbiaknak még a kőolaj drágulása is jó hírt jelentett. Frankfurtban az autógyárak is a nyertesek közé tartoztak. Úgy tűnik, az euró magához tért a vártnál gyengébb Ifo-index jelentette kisebb sokk után, így már ismét a 94 centes árfolyamot közelíti, s jelenleg 0,9372 dolláron áll.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!