A Mol Nyrt. nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) a horvát kormány ellen, horvátországi befektetéseinek védelmében, mert az nem teljesítette bizonyos szerződéses kötelezettségeit és vállalásait - közölte a társaság.

A közlemény szerint a Mol a horvát kormány elleni eljárás megindítását az Energia Charta Egyezmény alapján, jogi képviselőjén, a Weil, Gotshal and Manges LLP nemzetközi jogi irodán keresztül kérelmezte.

A társaság hangsúlyozza, hogy Horvátország egyik legnagyobb külföldi befektetőjeként régóta megbízható stratégiai partnere a horvát kormánynak, ennek jegyében pedig mindig is a horvát kormánnyal kialakult viták békés rendezésére törekedett. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a cégnek meghatározott jogi kötelezettségei vannak saját részvényesei és más érintettek (stakeholders) felé, hogy jóhiszemű tárgyalásokat folytasson. Mindazonáltal, jogi kötelezettsége az is, hogy érdekeinek érvényesítése céljából megtegye a megfelelő jogi lépéseket. A Mol továbbra is nyitott a vita tárgyalásos rendezésére - zárul a dokumentum.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!