Reggel pozitív vállalati jelentések húzták feljebb az indexeket, de igazából az összes piac az amerikai GDP-adatokra várt; emellett még a szerda esti Fed-döntés miatt izgulhattak a brókerek. Miután a GDP-adat kedvezőbb lett a vártnál, ezért mind a vezető nyugat-európai piacok, mind az amerikai tőzsdék pozitív tartományban álltak a BÉT zárása idején. A BÉT lendületesen kezdte a napot, de alig egy óra múlva lekókadt az index, és negyed 11 körül már negatív tartományban állt. Innen rövid időre felállt, azonban fél 3-ig, az amerikai GDP-adat közzétételéig tulajdonképpen végig negatív oldalazás folyt. Ekkor a BUX felpattant, és kisebb megtorpanásokkal 22 582 pontig szaladt, amely 1,1 százalékkal múlja felül a keddi záróértékét. A forgalom meglehetősen gyatra volt, egyedül az OTP 7 milliárdos forgalma haladta meg a 3 milliárdos szintet. Az összes vezető részvény emelkedett. A legjobban a Magyar Telekom teljesített, amely a papírtól régen nem látott szárnyalást mutatott be: a 863 forintos záróár valamivel 2 százalék feletti nyereséget biztosított a tulajdonosoknak. A hozamdobogó második fokára az OTP állhatott fel, amelynek 6950 forintos záróára 1,5 százalékkal magasabb a keddinél. Emellett a Richter 1,2, míg a Mol 0,3 százalékkal drágult 33 500, illetve 23 100 forintra. A kisebb papírok közül a tegnap elég gyatra teljesítményt felmutató FHB-papírok követték, sőt le is körözték a szektortárs OTP-t, az FHB 3,1 százalékot hízott. Az Egis ugyancsak lekörözte szektortársát, hiszen 4,4 százalékos emelkedést szedett össze. A nap győztese az AAA Auto lett, amely 8,9 százalékkal drágult, igaz, minimális forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!