Az európai beszerzési menedzserindex vártnál gyengébb eredményét követően a közös fizetőeszközzel szemben felfelé induló dollár erősödését az új munkanélküliségi kérelmek vártnál nagyobb száma lassította le. A zöldhasú így is korrigált a szerdán 5 havi csúcsra futó euróval szemben - az előző napi, 1,35 dollárt megközelítő záróértékről a keresztárfolyam csütörtökön 1,33 és 1,34 dollár között alakult. A dollár erősödése lefelé hajtotta az olajárakat is; az emelkedő nyersolaj-készletadatok is arra engednek következtetni, hogy az energiahordozó iránti kereslet gyengébb lehet a vártnál, ami csak erősíti a korrekciós hangulatot, melynek során a hétfői 77 dollár feletti szintekről csütörtökre hordónként 74,50 dollár közelében csökkent a nyersolaj árupiaci jegyzése. A gazdasági folyamatok bizonytalansága továbbra is sokakat arra késztet, hogy tőkepiaci befektetéseiket aranyra cseréljék - a nemesfém unciánkénti ára csütörtökön tovább közelíthet az 1300 dolláros szinthez, mindössze 5 dollárral maradva el attól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!