A Cisco Systems profitja 46 százalékot esett az egy évvel korábbihoz képest üzleti évének negyedik negyedében - ez lehetett a fordulópont John Chambers, a technológiai óriás vezérigazgatója szerint. Mihelyt azonban a vállalat bejelentette, hogy várakozásai szerint a forgalma a mostani negyedévben 15-17 százalékkal marad majd el az előző év azonos időszakától, a részvények a tőzsdezárás utáni szerdai kereskedésben több mint 3 százalékkal estek. A San José-i központú cég második negyedéves nyeresége 1,1 milliárd dollárra csökkent, a részvényenkénti eredmény 33 centről 19 centre esett. A bevétel 8,5 milliárd volt, ami 18 százalékos esést jelent egy év alatt. Az elemzők részvényenként 29 centre számítottak, 8,5 milliárdos forgalom mellett. A következő negyedévben a bevétel 8,55 és 8,75 milliárd dollár között alakulhat. Chambers mindenesetre hangsúlyozta: a cég egy sor pozitív jelet lát a jelenlegi negyedévben a gazdaságban és a társaság tevékenységi területén, különösen a megrendelések alakulása biztató. Ez az optimizmus nem tudta tartósan jó kedvre deríteni a befektetőket, a Cisco-papírok a csütörtöki kereskedés első harmadában 0,7 százalékos gyengülést mutattak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!