Tokióban nem volt kereskedés pénteken nemzeti ünnep miatt. Dél-Koreában a Kospi index 0,80 százalékot erősödött.

Kínában magyar idő szerint reggel 8 órakor a még nyitva tartó sanghaji összetett mutató bő 2,8 százalékos, a hongkongi Hang Seng index több mint 1 százalékos pluszban volt. Erősödött az ausztráliai Sydney-ben az S&P/ASX-200 index és a szingapúri tőzsde is.

A pénteki pozitív hangulat ellenére a kínai gazdaság teljesítményével kapcsolatos félelmek továbbra is erőteljesen éreztetik a hatásukat: a hongkongi értéktőzsde vezető indexe nagyjából 20 százalékot veszített az év eleje óta, a 300 legnagyobb kínai vállalat papírjait tömörítő CSI-300 index csütörtökön ötéves mélypontra süllyedt. A Citigroup közlése szerint március 12. és 19. között 1,5 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a kínai részvénypiacról, ami rekord - ismertette a Bloomberg hírügynökség. A jüan továbbra is gyengélkedik, pénteken 13 havi mélyponton, 6,22-6,23 dolláron kereskedtek vele. A kínai fizetőeszköz ezen a héten bő 1,2 százalékot gyengült a dollárral szemben, ekkora heti gyengülésre utoljára 1992-ben volt példa.

A kőolaj ára esett, az északi-tengeri Brent fajta hordója (159 liter) 106,06 dolláron állt, 39 centtel alacsonyabban mint csütörtökön. Az amerikai WTI fajta ára májusi szállításra 59 centtel csökkent, 98,31 dollárra.

Az arany unciája (31,1 gramm) 1332,70 dolláron állt, a héten eddig 3,6 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!